JUSS OG SAMFUNN

Amazon kutter i staben

For første gang siden starten for fem år siden kutter verdens største handlesenter på Internett, Amazon, i staben. Kuttet er ikke dramatisk, men kan tyde på at selskapet begynner å tenke mer på finansielle resultater enn tidligere.

Herman Berg
31. jan. 2000 - 12:21

Amerikanske analytikere venter spent på resultatvarselet til Amazon.com for fjerde kvartal i fjor. Selskapet har lovet at man skal få se sorte tall i bokvirksomheten for første gang noen sinne.

Dette innebærer ikke at hele Amazon--virksomheten, som også inkluderer salg av CD, video og andre forbruksvarer, kommer til å gå i pluss i siste kvartal i forrige årtusen.

Ifølge News.com mener enkelte analytikere at kuttene i staben kommer fordi Amazon må spare kostnader og forbedre resultatet i år 2000. De mest positive resultatene er forventet å komme i bokvirksomheten, som Amazon har drevet siden starten.

Ut i fra en stab på 7.500 mennesker, kuttes nå to prosent eller 150 ansatte.

- Vi vurderer selskapets visjoner regelmessig og prøver å sikre at vi har de rette kunnskapene og egenskapene til å utføre jobben, sier Bill Curry som er talsmann for Amazon.

Han hevder at de forestående kuttene ikke er relatert til denne ukens regnskapsfremleggelse.

- Jeg ville ikke prøve å tolke dette i noen retning, sier han ifølge News.com.

Nyhetstjenesten opplyser at Amazon har tapt så mye som 560 millioner dollar, eller 4,6 milliarder kroner siden starten i 1994/95.

5. januar i år estimerte ledelsen i Amazon at omsetningen i fjerde kvartal 1999 ville overstige omsetningen for hele 1998 til sammen (som var på 610 millioner dollar). Omsetningen er estimert til 650 millioner dollar, rundt 5,37 milliarder kroner etter dagens kurser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.