BEDRIFTSTEKNOLOGI

Amazon lanserer tungregnetjeneste

Opprett klynger i nettskyen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juli 2010 - 09:09

Amazon.com kunngjorde i går at selskapet har utviklet en ny type instanser for selskapets nettskyplattform, EC2. Denne instansfamilien kalles Cluster Compute Instances og skal være spesielt design for å utføre tungregneoppgaver.

Amazon.com hevder at kunder som ønsker å utføre komplekse beregningsoppgaver med som krever en stor grad at tett koblede, parallelle prosesser eller oppgaver som er følsomme overfor nettverksytelse, skal kunne få like høy ytelse, bedre fleksibilitet og lavere kostnader ved å velge Amazons nye løsning framfor en infrastruktur kundene har bygget selv.

Ifølge Amazon.com tilbyr de nye instansene tilsvarende funksjonalitet som andre EC2-instanser. Den største forskjellen er at Cluster Compute Instances tilbyr flere CPU-er enn de andre instansene. Den første instanstypen i den nye instansfamilien, Cluster Compute Quadruple Extra Large, består av 33,5 EC2 beregningsenheter, noe som tilsvarer to Intel Xeon X5570-prosessorer, som hver har fire kjerner. Disse deler et minne på 23 gigabyte.

Disse instansene kan så grupperes i klynger via nettverk basert på 10 Gigabit Ethernet. Opptil åtte instanser kan uten videre kobles sammen i en klynge, mens større klynger krever mer forberedelse.

Amazon EC2 tilbyr fra før tjenesten Amazon Elastic MapReduce, som er en implementering av Hadoop-rammeverket for analyse av svært store datasett i parallelle systemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.