Amazon nærmer seg pluss

Nettbutikken Amazon.com overgikk markedets forventninger for i andre kvartal, og nå ser det ut til at gründer Jeff Bezos vil lykkes i å nå lønnsomhet.

Amazon.com Incorporated driver fortsatt med underskudd, men det er så absolutt lyspunkter å spore. Andre kvartal ble gjort opp med et underskudd på 93,6 millioner dollar, eller 25 cents per aksje, mot minus 168,4 millioner dollar (47 cents per aksje) i samme periode i fjor, skriver Wall Street Journal.

Korrigert for ekstraordinære poster fikk Amazon.com et underskudd på 4 millioner dollar i andre kvartal, noe som utgjør minus 1 cent pr. aksje, mens analytikerne i snitt ventet minus 6 cent pr. aksje, ifølge analysebyråer First Call, skriver iMarkedet.

Amazon-sjef Jeff Bezos fortsetter å drive butikken godt på de fleste områder, ikke minst økes omsetningen solid - opp fra 667,6 millioner dollar i fjor til 805,6 millioner dollar i årets andre kvartal. Konsensus i markedet var på forhånd en ventet omsetning på under 790 millioner dollar.

Den sterke omsetningsveksten skyldes ikke minst en ny lavprisstrategi, som Bezos ser ut til å ha truffet godt med: Selskapet sier at omsetningen for hele 2002 vil stige med over 18 prosent til over 3,68 milliarder dollar, det vil si bedre enn veksten på 15 prosent som man tidligere har anslått.

Dersom den prognosen holder, og det samme skjer på kostnadssiden, vil Amazon.com kunne legge frem et overskudd før ekstraordinære poster på tampen av året.

Fremdeles er det bøker, musikk og videofilmer som utgjør kjernevirksomheten for Amazon.com. Disse produktene omsatte alene for 411,7 millioner dollar i andre kvartal, opp seks prosent fra 389,7 millioner dollar i samme periode i fjor. CD-salget skuffer likevel noe, men det forklarer Amazon med generelle problemer i musikkbransjen som sådan.

Til toppen