RESULTATERFINANS

Amazon opplever et kraftig sig

Kvartalstallene er utmerkede. Forventningene til jul er store.

E-bokleseren Kindle er blitt en stor suksess.
E-bokleseren Kindle er blitt en stor suksess. Bilde: Marius Jørgenrud
23. okt. 2009 - 08:43

Verdens største nettbutikk Amazon.com melder om stor framgang i sine tall for tredje kvartal.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 28 prosent til 5,45 milliarder dollar. Driftsresultatet økte med 62 prosent til 251 millioner dollar. Nettoresultatet økte med 68 prosent til 199 millioner dollar.

Veksten er større «internasjonalt» enn i USA og Canada. De nordamerikanske nettstedene økte omsetningen med 23 prosent til 2,84 milliarder dollar, mens resten av verden økte med 33 prosent til 2,61 milliarder dollar. Amazon har nettsteder i Storbritannia, Tyskland, Japan, Frankrike og Kina. Disse står nå for nærmere 48 prosent av Amazons samlede omsetning

Amazon.com selger nær sagt alt mulig, og fordeler vareutvalget på to hovedkategorier: «medier» (bøker, musikk, video og så videre) og «elektronikk og andre allmenne varer». Det globale medie-salget økte med 17 prosent til 2,93 milliarder dollar. Elektronikk-salget økte med 44 prosent til 2,36 milliarder dollar, og står nå for over 43 prosent av Amazons samlede omsetning. Blant de mest populære varene er Amazons e-bokleser Kindle.

E-bokleseren Kindle er blitt en stor suksess. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
E-bokleseren Kindle er blitt en stor suksess. Bilde: Marius Jørgenrud

Om lag 31 prosent av omsetningen på Amazons nettsteder skal nå komme fra leverandører som gir Amazon en andel av sin omsetning.

Forventningene til inneværende kvartal og den livsviktige julesesongen er store. Amazon sier de tror den samlede omsetningen vil havne et sted mellom 8,125 milliarder dollar og 9,125 milliarder, 21 prosent til 36 prosent over nivået i fjerde kvartal i fjor. Det skal øke driftsresultatet med 10 til 56 prosent, eller et sted mellom 300 millioner dollar og 425 millioner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.