Amazon på vei mot lønnsomhet

Amazon fokuserer mer på å bedre lønnsomheten på bekostning av salgsveksten, og sikter seg inn mot lønnsomhet på slutten av året.

Resultatet for første kvartal viser at selskapet vokser mindre, men at lønnsomheten bedres. Første kvartal viste et tap på 440 millioner kroner, men adskillig bedre enn i samme periode i fjor da tapet var på 890 millioner. Salgsinntektene økte 22 prosent i samme periode.

I en pressemelding skriver selskapet at det er elektroniske produkter som viser sterkest vekst, mens bøker, video og musikk viste et svakt kvartal. For noen uker siden sa gründer og leder Jeff P. Bezos til BusinessWeek at det er større marginer i elektronisk utstyr enn bøker, video og musikk:

- La oss bruke et digitalt kamera som eksempel. Dette koster kanskje 3.000 kroner, men har en margin på mellom 10-15 prosent, noe som gir 300 til 500 kroner i margin per enhet. Likevel koster det oss like mye å sortere, pakke og sende kamera som en vanlig bok med mindre margin.

Både Amazon-ledelsen og aksjemarkedet er fornøyd med tallene. I uoffisiell handel etter børs steg aksjen.

- Dette var et kvartal med signifikant bedring for selskapet. Vi er på god vei mot vårt mål om å oppnå lønnsomhet i fjerde kvartal, skriver finansdirektør Warren Jenson i en pressemelding.

Til toppen