Amazon prøver ut 30-timers arbeidsuke

– Det er ikke sikkert heltidsuken passer alle.

Netthandel- og IT-giganten Amazon skal teste ut kortere arbeidsuke for enkelte av sine ansatte.
Netthandel- og IT-giganten Amazon skal teste ut kortere arbeidsuke for enkelte av sine ansatte. (Bilde: Mike Segar, Reuters/NTB scanpix)

– Det er ikke sikkert heltidsuken passer alle.

  • Amazon

Den amerikanske nettbutikken Amazon innfører en forsøksordning der utvalgte ansatte skal jobbe 30 timer i uken i stedet for 40.

Medarbeiderne med færre arbeidstimer vil få lønnen nedjustert med en firedel, men får ellers beholde de samme gode som alle andre ansatte, skriver Washington Post , avisen som eies av Amazons grunnlegger og administrerende direktør Jeff Bezos.

Kritisert for tøffe arbeidskår

Mange av Amazons titusenvis av ansatte jobber allerede deltid, men under den nye ordningen vil hele team inkludert ledere settes opp med 30 timers jobb i kalenderen.

– Dette initiativet er laget med tanke på Amazons mangfoldige arbeidsstyrke. Det er ikke sikkert at den tradisjonelle heltidsuken passer alle. Vi ønsker å skape et arbeidsmiljø som er skreddersydd for en ukeplan med færre timer og samtidig fostrer suksess og vekst, uttaler Amazon.

LES OGSÅ: – Syke arbeidskår hos Amazon

Jeff Bezos er kjent som en tøff toppsjef, og Amazon er flere ganger blitt kritisert for krevende arbeidsvilkår. I 2015 stilte en rekke tidligere og daværende ansatte til intervju med New York Times og beskrev selskapet som et en arbeidsplass preget av prestasjonspress.

– Jeg så folk bli utbrent. Jeg så nesten alle menneskene jeg jobbet med gråte ved pultene sine, forklarte tidligere ansatte, ifølge Ritzau.

Amazon benektet New York Times' framstilling og beskyldte avisen for å ha oversett eller utelatt nøkkelelementer i sine undersøkelser.

Amazon har om lag 245.000 ansatte, deltidsansatte inkludert. (©NTB)

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen