Amazon rapporterer vanvittig vekst

Bok-, film- og musikkselgeren Amazon.com la tirsdag frem utrolige omsetningstall: Online-selskapet solgte i fjerde kvartal for vanvittige 1,88 milliarder kroner.

Bok-, film- og musikkselgeren Amazon.com la tirsdag frem utrolige omsetningstall: Online-selskapet solgte i fjerde kvartal for vanvittige 1,88 milliarder kroner.

Til tross for et underskudd i Q4 (avsluttet 31. desember) på 345 millioner kroner; investorene frykter ikke for avkastningen på pengene de sprøyter inn i Amazon.com.

For både omsetningsveksten og underskuddet er vesentlig bedre enn markedet hadde ventet. Selskapet tapte 14 cent per aksje i kvartalet, ikke 18 som analytikernes konsesusestimat ifølge First Call lå på.

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 252,9 millioner dollar - vel 1,88 milliarder norske kroner regnet etter dagens dollarkurs ($1 = NOK 7,436) - noe som representerer en firedobling av salget sammenliknet med samme periode året før da omsetningen endte på 66 millioner dollar.

At det negative resultatet isolert sett er større i fjerde kvartal 1998 mot samme periode året før (fra NOK -80 mill til NOK -345 mill.) har lite å si for markedet og investorene som ser at omsetningsveksten peker rett i taket. Det gjør også aksjen på Nasdaq, som sendte Amazon-kursen opp med 2,72 dollar etter at Q4-tallene ble kjent.

Omlag 1,7 millioner nye kunder kjøpte varer via Amazons nettsted i fjorårets siste kvartal - selskapet er dermed oppe i et totalt kundeantall på 6,2 millioner.

- Vi akter å investere enda mer aggressivt i 1999 enn det vi har gjort til nå, varsler toppsjef Jeff Bezoz, som sier grunnlaget nå legges for å gjøre Amazon til "et multimilliard-dollar-selskap".

I november i fjor inngikk den norske postordrebokhandelen Haugen Bok i Volda et samarbeid med Amazon.com (se egen sak).

Til toppen