RESULTATERFINANS

Amazon reduserer tapene

Nettbutikken Amazon.com er på sporet av sin første periode med regnskapsmessig overskudd, tross en flat salgsutvikling nå i "terrorkvartalet" juli-september. Men markedet lar seg ikke imponere så lett.

24. okt. 2001 - 05:19

Nettbutikken Amazon.com Incorporated, som selger alt fra bøker og CD-er til hageutstyr og datautstyr, la tirsdag frem regnskapstall for tredje kvartal som viser at salget går noe tråere enn ventet Gjennom stram kostnadsstyring klarer likevel selskapet å redusere tapene.

Det var imidlertid ikke nok til å tilfredsstille markedet som sendte Amazon-aksjen ned åtte prosent i børshandelen etter stengetid tirsdag. Markedets skepsis skyldes at Amazons salg havnet nærmere tolv prosent lavere i (den viktige ferie)perioden enn det analytikerne hadde ventet

Amazon la frem et pro forma netto tap på 58 millioner dollar, eller 16 cents per aksje, mot et tap på 89 millioner dollar (ca. 25 cents per aksje) i samme periode i fjor.

Analytikerne hadde ifølge nyhetsbyrået Reuters og analytikerne i Thomson Financial/First Call ventet et tap på mellom 13 og 18 cents per aksje, med et snittestimat rundt 16 cents.

Amazon omsatte for 639 million dollar i perioden, en marginal økning fra de 638 millioner dollar i samme periode året før, men likevel innenfor forhåndsanslagene på mellom 624 millioner til 663 millioner dollar.

Selskapet anslår selv å kunne selge for mellom 970 millioner og 1,07 milliarder dollar i fjerde kvartal - en pen vekst på ti prosent fra fjorårets sistekvartal, men likevel tre til tolv prosent under markedets snittforventning på 1,1 milliarder dollar (ifølge First Call).

I løpet av sine seks år på nett har Amazon.com ennå til gode å tjene penger, men nå kan det se ut til at det store break even-målet nærmer seg. For, skal en tro Wall Street Journal, Amazon har fortsatt kontanter nok til å klare seg frem mot selskapet er over i postiv drift. Selskapet er slett ikke tom for penger, slik enkelte analytikere har uttrykt frykt for, men vil fremdeles ha 900 millioner dollar på bok ved utgangen av fjerde kvartal, og minst 550 millioner dollar ved utgangen av første kvartal 2002 - det vil si etter å ha betalt regningene for julevarehandelen....

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.