Amazon-sjef går

Den ansvarlige for teknologisalget i nettbokhandelen Amazon tar hatten og går.

Den ansvarlige for teknologisalget i nettbokhandelen Amazon tar hatten og går.

Christopher Payne har vært ansvarlig for teknologi-salget til nettbokhandelen Amazon.com, skriver Wall Street Journal. Hans offisielle tittel var visepresident for teknologi-produktgruppen.

Det Seattle-baserte selskapet som har hatt kjempesuksess helt fram til den siste tiden, hvor det har vært turbulent for selskapet som ble startet av Jeff P. Bezos.

Payne hadde ansvaret for salget av programvare, trådløse applikasjoner og forbrukerelektronikk på nettstedet. Spesielt forbrukerelektronikk har vært en suksess for Amazon, og er nå det selskapet selger mest av etter bøker.

Analytikere på Wall Street har vært i tvil om dette satsingen har vært smart for selskapet, og ment at Amazon må ha en mer direkte relasjon til forbrukeren om det skal lønne seg å selge disse varene over Internett.

En talskvinne for Amazon avviser overfor Wall Street Journal at Paynes avgang reflekterer misnøye i selskapet med denne forbrukerelektronikk-divisjonen.

I januar ble det kjent at 1.300 ansatte i selskapet skal sies opp som følge av et dårligere resultat enn forventet i 2000.

Til toppen