Amazon Fire OS

Amazon skal gjeninnføre diskkryptering

Snur etter upopulær beslutning.

Amazon skal gjeninnføre diskkryptering
(Bilde: Eric Risberg, AP / NTB scanpix)

Snur etter upopulær beslutning.

Beslutningen ble idiotforklart. Kunder, personvernorganisasjoner og sikkerhetseksperter reagerte med vantro da det ble kjent at Amazon hadde tatt vekk muligheten for å kryptere lokalt innhold på enheter med Fire OS 5.

I helgen varslet selskapet at de snur. «Vi gjeninnfører muligheten for full diskkryptering med en oppdatering til Fire OS som kommer i løpet av våren», sier talsperson i Amazon Robin Handaly til Reuters.

Formelt har Amazon oppgitt at kryptofunksjonen var en av flere enterprise-funksjoner de valgte å ta bort med bakgrunn i at kundene i liten grad brukte den.

Den anerkjente sikkerhetseksperten Bruce Schneier er blant flere som reagerte på bortfallet av diskkryptering. Ifølge nyhetsbyrået skal han ha kalt Amazons første beslutning for "idiotisk", men nå blir han altså hørt.

Egentlig forsvant funksjonaliteten allerede i september med lanseringen av Fire OS 5, men saken fikk bred medieomtale først da en oppdatert versjon av operativsystemet ble rullet ut til kunder med eldre enheter i forrige uke.

Amazon er blant selskapene som har skrevet under på støtteerklæringer for Apple i saken mot FBIs krav om bistand til å omgå nettopp kryptering på en iPhone. Fire-serien av produkter inkluderer både lesebrett, én smarttelefon, tv-pinner og nettbrett, men disse er i liten grad vært solgt i Norge.

Til toppen