FORBRUKERTEKNOLOGI

Amazon skal lansere videotjeneste

Verdens største nettbutikk gir opp kampen om salget av musikk på nettet og satser på video i stedet.

25. juli 2006 - 09:37

Apple dominerer online musikkmarkedet totalt. Konkurrerende aktører er ikke i nærheten av å true deres posisjon og det tar nå nettgiganten Amazon konsekvensen av.

Ifølge CNet News skal selskapet som er mest kjent for sitt boksalg lansere en tjeneste neste måned som vil bli kalt Amazon Digital Video. Gjennom den vil de levere hele filmer og TV programmer over nett.

Dette kan være gode nyheter for europeiske kunder, for Amazon har filialiser i flere europeiske land, men foreløpig gjelder planene bare USA.

Kundene skal kunne velge mellom to varianter. En der de betaler en fast pris for et abonnement der de kan se flere filmer og en variant der de betaler for hver enkelt film de ser.

Hvor stort utvalg kundene kan få boltre seg i er foreløpig uklart. Amazon selger filmer på sitt nettsted og har et enormt utvalg der, men det kan bli vanskelig å overbevise en konservativ underholdningsindustri om å gjøre alle sine filmer tilgjengelig til en slik tjeneste. Her har imidlertid Amazon et lite fortrinn. De selger allerede mange millioner filmer på DVD-plater og er en kjent aktør for underholdningsindustrien.

Amazon sin nye tjeneste skulle opprinnelig fokusert på musikk, men på grunn av Apples dominerende posisjon har de valgt å flytte kampen over på videomarkedet.

Apple har allerede begynt å levere film og TV programmer gjennom sin iTunes tjeneste. Serier som Lost og Desperate Fruer har blitt populære. Selskapet har solgt 35 millioner nedlastninger totalt, men har ikke rukket å oppnå samme dominerende posisjon på dette markedet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.