FORBRUKERTEKNOLOGI

Amazon skal selge OLPC XO

One Laptop Per Child-prosjektet har inngått avtale med verdens største nettbutikk.

8. sep. 2008 - 10:59

One Laptop Per Child (OLPC) er et prosjekt som skal selge en spesialdesignet bærbar PC til regjeringer i fattige land, slik at de kan gi en slik maskin til hvert eneste barn.

I utgangspunktet skulle maskinen koste bare 100 dollar per stykk, og prosjektet skulle greie det ved å bare selge maskinen i store volum. Målet er ikke nådd, men maskinen har vært med på å presse end prisene og har også vært en viktig bidragsyter til å fremme interessen for små bærbare PC-er.

Salget har ikke tatt av ennå, og prosjektet har også begynt å selge maskinene til forbrukere i rike land. Disse kjøperne har måtte bestille mange maskiner av gangen, gjerne 100 stykker, og prisen de betaler inkluderer en subsidering av prosjektet. Privatkunder i den rike vestlige verden betaler for to maskiner i initiativet som går under navnet Give One Get One.

Her i Norge stod Operas teknologidirektør, Håkon Wium Lie, i spissen for et slikt innkjøp.

Nå skal verdens største nettbutikk, Amazon, også begynne å selge maskinen, og det forventes at det vil effektivisere salget av maskinen. OLPC-prosjektet skal bare ha 25 ansatte, noe som er svært lite i forhold til de store ambisjonene.

Ifølge BBC vil Amazon begynne salget gjennom nettbutikken i november, men maskinen vil bare bli tilgjengelige for amerikanske kunder.

Andre som ønsker å gå til innkjøp vil fortsatt måtte ta direkte kontakt med OLPC og bestille en større mengder maskiner av gangen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.