RESULTATERFINANS

Amazon stupte på børsen

Leverte skuffende kvartalsresultater.

Selv mye av underskuddet til Jeff Bezos' Amazon i forrige kvartal kan tilskrives investeringer, var aksjemarkedet svært misfornøyd med kvartalstallene.
Selv mye av underskuddet til Jeff Bezos' Amazon i forrige kvartal kan tilskrives investeringer, var aksjemarkedet svært misfornøyd med kvartalstallene. Bilde: Patrick Fallon/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. okt. 2014 - 10:23

Amazon presenterte i går selskapets kvartalsresultater for å tredje kvartal. Selv om Amazon øker omsetningen fra 17,01 til 20,58 milliarder dollar siden samme kvartal i fjor, gikk selskapet med et driftsresultat på minus 544 millioner dollar, mot minus 25 millioner dollar samme kvartal i fjor. Så langt i år er driftsresultatet på minus 412 millioner dollar i fjor, mot pluss 235 millioner dollar på samme tid i fjor.

Nettotapet endte på 437 millioner dollar.

Dette skuffet aksjemarkedet, og kursen falt med omtrent 10 prosent etter børsens stengetid i går.

Tapene forklares med Amazons villighet til å investere i nye produkter og tjenester, noe som ikke alltid har gått like bra. Blant annet har ikke smartmobilen Fire Phone vært noen suksess. Selskapet har ifølge CNET ført en utgift på 170 millioner kroner i dette kvartalets regnskap på grunn av nedskriving av kostnader knyttet til dette produktet. Prisen på telefonen ble etter to måneder redusert fra 200 til 0,99 dollar, med to års mobilkontrakt. Amazon har også brukt en milliard dollar på kjøpet av Twitch i tredje kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.