Amazon svarer med priskutt i skyen

Underbyr Google på flere områder.

Amazon svarer med priskutt i skyen
Både Google og Amazon har denne uken gjennomført store priskutt på selskapenes respektive nettskytjenester. Det er ingen av selskapene som er klart billigst på alt. Hvor man finner de laveste prisene, avhenger av behov og hvilke ønsker man har til langsiktighet. Bilde: PantherMedia/Tobias Kaltenbach og Darius Turek, samt digi.no

Google kunngjorde tirsdag denne uken betydelige kutt i prisene på selskapets nettskytjenester, som felles kalles for Cloud Platform. Det gjorde at prisene ble betydelig lavere enn prisene på lignende tjenester i Amazon Web Services (AWS).

Ikke overraskende svarte Amazon i går med å senke prisene på IaaS-tjenesten EC2, lagringstjenesten S3, Amazon Relational Database Service, ElastiCache og Elastic MapReduce med mellom 7 og 65 prosent.

Jeff Bezos, toppsjef i Amazon, skriver i kunngjøringen at det alltid er morsomt å skrive om prisreduksjoner, og at dette er 42. gang siden 2008 at selskapet har redusert AWS-prisene. De nye priskuttene gjelder fra 1. april.

Selskapet Rightscale har nok en gang sammenlignet prisene til Amazon og Google. Med «on-demand»-prising er prisene i noen tilfeller nå identiske. I oppsettene med mye minne eller CPU-kraft, er Googles priser opptil 33 prosent lavere, men inkluderer til gjengjeld mindre minne eller CPU-kraft enn Amazons tilsvarende tilbud.

Amazons priser er derimot opptil 48,5 prosent lavere enn Googles dersom kundene tar i bruk Reserved Instances for ett eller tre år om gangen. Google har ikke en tilsvarende ordning, men tilbyr rabatt til kunder som bruker minst 25 prosent av CPU-tiden i løpet av en måned. Det er denne rabatterte prisen som sammenlignes med Reserved Instances-prisene til Amazon i tabellene til Rightscale.

Microsoft Azure

Microsoft holder tilsynelatende prisene uendret så langt, men har valgt å døpe om Windows Azure til Microsoft Azure siden tjenesten ikke er like Windows-orientert lenger. Blant annet kan man kjøre Linux-baserte, virtuelle maskiner i Windows Azure. Navnendringen skal gjennomføres den 3. april.

    Les også: