BEDRIFTSTEKNOLOGI

Amazon utvider i Europa

Åpner nettskyregion i Tyskland for å komme overvåkningsfrykt imøte.

NSAs overvåkning av blant annet tyske politikere gjør at en del tyske selskaper nøler med å bruke nettskytjenester som ikke er lokalisert på tysk jord.
NSAs overvåkning av blant annet tyske politikere gjør at en del tyske selskaper nøler med å bruke nettskytjenester som ikke er lokalisert på tysk jord. Bilde: imago/Ralph Peters/ All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. okt. 2014 - 12:23

Tyskland er Europas største marked og samtidig ett av landene hvor personvern står høyest på dagsordenen. Dessuten har Edward Snowdens avsløringer vist at Tyskland på ingen måte har vært unntatt fra NSAs overvåkning.

Dette har gjort mange tyske selskaper skeptiske til utenlandske, offentlige nettskytjenester.

Det er noe av årsaken til at Amazon i går kunngjorde at selskapet har etabler en ny AWS-region (Amazon Web Services) i nettopp Tyskland, nærmere bestemt i Frankfurt. Detaljer om hvilke tjenester som tilbys i denne regionen, finnes i dette blogginnlegget.

– Vi har tusenvis av tyske kunder, og et antall av disse kundene har fortalt oss at de ønsker å flytte arbeid og data over til AWS, men at de ikke kan gjøre dette med mindre vi har infrastruktur her i Tyskland, forteller Andy Jassy, senior visepresident for AWS, til Financial Times.

Også informatikkprofessor ved Technische Universität München, Helmut Krcmar, forteller at tyske selskaper han har samarbeidet med har latt være å overføre sensitive oppgaver til nettskyen så lenge anleggene ikke har vært lokalisert på tysk jord.

Selv om personvernet i mange tilfeller er sterkere i europeiske land enn i USA, er de største nettskyleverandørene stadig amerikanske og er pålagt å følge amerikansk lov. Microsoft kjemper for tiden en kamp mot amerikanske myndigheter om utlevering av spesifikke e-postdata som kun er lagret ved selskapets anlegg i Irland. Men selskapet har så langt ikke nådd fram hos amerikanske domstoler, som mener at USA kan tvinge amerikanske bedrifter til å utlevere data lagret i fremmede land, dersom det foreligger en gyldig ransakelsesordre.

Amazon har også en AWS-region lokalisert i Irland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.