Amazon vil prøve ut Kindle i storformat

Målgruppen for en større e-bokleser er ikke avislesere, men studenter.

Amazon vil prøve ut Kindle i storformat

Målgruppen for en større e-bokleser er ikke avislesere, men studenter.

Wall Street Journal og New York Times melder begge at Amazon.com vil avdekke en e-bokleser i større format enn dagens Kindle, antakelig noe i likhet med den fra Plastic Logic som digi.no omtalte i går, altså rundt A4-format.

    Les også:

Ifølge Cnet har Amazon innkalt til en pressekonferanse i New York City 6. mai klokka 1030 lokaltid.

Det er ikke snakk om noen lansering. Amazon vil fortelle om pilotprosjekter som skal settes i gang til høsten ved seks amerikanske universiteter: Case Western Reserve University (Cleveland), Pace University, Princeton University, Reed University, Darden School ved University of Virginia og Arizona State University.

Studentene skal få utlevert prøveeksemplarer der pensumbøker er ferdig installert. Deres erfaringer skal sammenliknes med dem som må ty til lærebøker i papir.

Den eneste tekniske detaljen som er kjent, er at prototypene skal inneholde en mer avansert nettleser enn den i Kindle 2, versjonen som selges per i dag.

Amazon.com har inngått et samarbeid med USAs store lærebokforlag.

Ifølge en blogg på ZDnet er forlagenes primære motiv å øke sine marginer: Elektroniske lærebøker i Amazons proprietære format kan i motsetning til papireksemplar ikke videre selges til neste kull, og produksjon og distribusjon er langt rimeligere. Det amerikanske markedet for lærebøker til universiteter og høyskoler er verdt anslagsvis 8,6 milliarder dollar i året. Også Amazon selv vil tjene mer dersom papir kan erstattes med digitalt formidlet innhold.

Om studenter er den primære målgruppen, er avis- og magasinlesere nest viktigst. Det gjenspeiles i det faktum at styreformannen i selskapet som utgir New York Times, Arthur Sulzberger jr, skal være på podiet under pressekonferansen i morgen, sammen med Amazon-sjef Jeff Bezos.

    Les også:

Til toppen