Amazon vil selge spillefilm på nett

Apple har begynt med salg av TV-episoder, men Amazon vil selge filmer over nettet.

Apple har begynt med salg av TV-episoder, men Amazon vil selge filmer over nettet.

De store Internett-selskapene har fra sidelinjen sett at Apple har kapret store deler av musikkmarkedet. Nå kommer flere av dem etter.

Ryktene om planene til Amazon.com, verdens største online-butikk, har gått en stund, men nå blir de stadig sterkere og mer detaljert. For Amazon kan se ut til å ha forhandlet seg til et gjennombrudd for salg av video over nettet.

Ryktene hittil har primært dreid seg om håndfaste rykter om en Amazon-musikkspiller med forhåndslagret musikk og et abonnementsprogram.

Apples har gått et hakk videre med lansering av iTunes og salget av TV-episoder over nett. Dette er et viktig skritt i utviklingen av hva som selges på nett, men Apple tilbyr ikke film.

Mange aktører har tidligere solgt eller leid ut filmer over nett, men uten den største suksessen. Det er flere store utfordringer med forretningsmodellen. Det største er trolig at kundene gjerne vil se på film på tv-en og ikke har koblet opp tv-en til PC-en. Den andre og kanskje like viktige er at filmene kom sent, lenge etter de ble sluppet på DVD.

Wall Street Journal skriver at Amazon snakker med fire store filmselskaper. Planen er å tilby leie eller kjøp av filmer på nett samme dag som DVD-salget starter. Filmselskapene skal være mest interessert i salg fordi det gir større omsetning enn bare leie.

Amazon forhandler med Universal Pictures, Paramount Warner Bros, ifølge avisa.

Til toppen