BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ambisiøs norsk programvaresatsing må permittere

Det norske programvareselskapet Emanio etablerte kontor i Silicon Valley og ansatte nærmere 50 personer i løpet av kort tid i den norske virksomheten. For ti dager siden lånte SND selskapet åtte millioner kroner. Torsdag ble et 20-talls ansatte permittert.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. mars 2001 - 08:21

Emanio AS skulle bli den neste store datasuksessen. Selskapet var for et års tid siden et relativt lite utviklingsselskap, men hadde planer om å ekspandere. Dermed ble mellom 40 og 50 mennesker rekruttert, og nytt hovedkontor ble opprettet i Silicon Valley.

Men i år har selskapet hatt problemer med å hente inn kapital til driften. For ti dager siden lånte Statens Nærings og Distriktsutviklingsfond (SND) ut 8 millioner kroner til selskapet. Videre var ytterligere 2 millioner blitt lovet om man kunne vise til resultater. Panten for tilsammen 10 millioner kroner var kildekoden til selskapets produkt.

Etter det digitoday.no kjenner til er dette første gang SND har tatt pant i denne type aktiva.

Torsdag kom nyheten om at mange av selskapets ansatte har fått permitteringsvarsel. Det ble også kjent at selskapets administrerende direktør, Jonny Groth, trekker seg fra stillingen med øyeblikkelig virkning.

Et av styremedlemmene i selskapet, Jarle Mørk, var den eneste som ville kommentere permitteringsvarslene overfor digitoday.no torsdag kveld. Han bekrefter at et tyvetalls personer har fått permitteringsvarsel.

Han vil ikke kommentere noe rundt selskapets finansielle situasjon. Men han bekrefter at pengene fra SND kom inn for omtrent ti dager siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.