BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ambisiøst men nøkternt i OniX

OniX Software AS i Sandnes satser på et frittstående personalprogram som kan tilpasses etter behov. Selskapet går trolig med overskudd i 1997, men passer seg for å vokse for fort.

Liv T. Mytting
14. jan. 1998 - 20:16

OniX Software AS utvikler og selger programmet OniX People 2.0 som er kandidat til årets Rosingpris. Selskapet ble opprettet i 1996 av Bernt Håvardsholm og Kjetil Bakkan.

Håvardsholm hadde før dette jobbet som IT-sjef i et større firma, og der lette han lenge etter gode personalprogrammer. I samarbeid med personalsjefen ble de fleste eksisterende løsningene testet ut. Konklusjonen ble at disse bar preg av å være attpåklatter til eksisterende systemer. Programmene manglet enten funksjonalitet, eller de var for kompliserte å bruke.

- Det var for eksempel ofte umulig å registrere internasjonale telefonnummer, sier Håvardsholm. Han tror andre personalsystemer fortsatt bærer preg av å være vedheng til lønnssystemer.

- Dersom du ser på de store aktørenes løsninger i dag, er personalsystemet alltid et påbygg til lønnssystemet, sier han.

Utviklingen av idéene for et selvstendig personalprogram begynte i 1993. Den gang delte Håvardsholm kontor med Bakkan som er utdannet ingeniør. Håvardsholm jobbet som rådgiver, mens Bakkan var konsulent innen programmering.

Håvardsholm og Bakkan fusjonerte sine to selskaper i 1996 og dannet OniX Software AS. Etterhvert har antall ansatte økt, og i dag lønner firmaet seks personer. Foruten Håvardsholm som er daglig leder og Bakkan som er programmerer, har de prosjektledere, flere programmerere og noen som tar seg av salg, regnskap og lønn.

Firmaet går sannsynligvis i overskudd i 1997. Omsetningen var 4,3 millioner.

- Vi har ikke tenkt å vokse for fort, sier Håvardsholm og legger til at de er i tvil om de skal satse på børsnotering. Planene skal finansieres og selskapet har ingen planer om å bli en børsboble.

Akkurat nå forbedrer de personalprogrammet slik at det skal gli glatt gjennom sertifisering for Microsoft BackOffice. Etter å ha justert et par små detaljer, reiser Håvardsholm til Los Angeles for å få den endelige sertifiseringen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.