FORBRUKERTEKNOLOGI

AMD bekrefter trippel-kjernet prosessor

AMD skal tilby Phenom-prosessorer med tre kjerner. Det kunngjorde selskapet i går.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. sep. 2007 - 08:32

AMD bekreftet i går at selskapet har inkludert en trekjernet utgave av Phenom-prosessoren på selskapets veikart. Den nye prosessoren skal komme på markedet i første kvartal av 2008. Den firekjernede utgaven av Phenom kommer derimot i løpet av 2007.

Selskapet viser til en undersøkelse gjort av Mercury Research som forteller at mindre enn to prosent av de stasjonære PC-ene levert i andre kvartal i år, var utstyrt med firekjernet prosessor. AMD mener derfor det er behov for å innføre et nytt nivå, mellom de tokjernede og de firekjernede prosessorene, noe selskapet håper vil stimulere interessen for flerkjernede prosessorer hos vanlig PC-brukere.

Samtidig skriver selskapet at Phenom-prosessorer med tre kjerner er en respons til etterspørselen etter økt ytelse levert med flerkjernede prosessorer når man kjører de nyeste applikasjonene.

    Les også:

Leslie Sobon, produkt- og markedssjef i AMD,

forteller om trekjernet PhenomAMD skriver at de trippelkjernede Phenom-prosessorene ventes å gi fleroppgavedrift og applikasjoner med flere tråder høyere ytelse. De skal kunne gi betydelig bedre resultater i standardtester som SYSmark 2007 og 3DMark 2006 enn de tokjernede AMD-prosessorer gjør i dag. Ytelsen skal dessuten være fullt på høyde med de firekjernede Phenom-prosessorene når det gjelder ulike scenarioer for spill og produksjon av digitalt innhold.

IDC-analytikeren Richard Shum mener at de trippelkjernede prosessorene vil være en verdifull markedsmulighet PC-leverandører som ønsker å skille seg ut i PC-markedet.

AMD har ikke sagt noe om hvordan de trippelkjernede prosessorene vil bli priset, men Jom McGregor, forskningsdirektør i In-Stat, sier i et intervju at han antar prisene vil være betydelig lavere enn for de tilsvarende prosessorene med fire kjerner.

AMD har bekreftet at de trippelkjernede Phenom-prosessorene egentlig vil ha fire kjerner, men at den ene kjernen er blitt deaktivert. I noen tilfeller vil denne kjernen egentlig være fullt fungere, mens den i andre tilfeller kan være defekt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.