JUSS OG SAMFUNN

AMD ber om flere tiltak mot Intel

AMD ber regjeringer verden over følge Japans eksempel med straffetiltak mot Intel.

4. apr. 2005 - 09:21

Som tidligere meldt, har Japans konkurransetilsyn (JFTC) pålagt straffetiltak mot Intel for monopolvirksomhet til skade for konkurrenter som AMD og Transmeta. Intel har godtatt straffen, men avviser å ha gjort noe galt.

    Les også:

Etter først å ha avvist å kommentere saken, har AMD sendt ut en erklæring som fortoner seg som en appell til verdens regjeringer om å følge Japans eksempel. Selskapets juridiske direktør Thomas McCoy kommer med denne kraftsalven:

– Det er uheldig at Intel, selv stilt overfor spesifikke og svært urovekkende bevis på bevisst og systematisk konkurransevridende atferd, nekter å erkjenne fakta og innrømme skaden som er tilført konkurrenter og forbrukere. At Intel retter seg etter JFTCs pålegg er et skritt i riktig retning. Men det er oppsiktsvekkende at selskapet verken tar ansvar for sine handlinger eller erkjenner at konkurransen er best tjent med at kunder og forbrukere gis et valg. JFTC slo fast at Intel gjorde sine priser avhengig av at kunder ikke handlet med konkurrentene. Regjeringer verden over må sikre at tilsvarende konkurransebegrensende atferd ikke preger også deres markeder.

Blant dem AMD appellerer spesielt til, er EU. EU-kommisjonen etterforsker Intel for mulige brudd på europeiske antitrustlover, og skal i den forbindelsen samarbeide med japanske myndigheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.