AMD bytter toppsjef

Rory Read går av med umiddelbar virkning.

AMD bytter toppsjef
Lisa Su overtar som toppsjef i AMD. Hun skal blant annet ha bidratt sterkt til at de nyeste spillkonsollene fra Microsoft og Sony bruker brikker fra AMD. Bilde: AMD

Prosessorleverandøren AMD kunngjorde i går at selskapets president og CEO de tre siste årene, Rory Read, går av med umiddelbar virkning. Hans rolle som selskapet toppsjef overtas av hans nestkommanderende, Lisa Su. Read skal fortsatt være tilknyttet selskapet som rådgiver fram til utgangen av året.

– Jeg er takknemlig for å ha hatt muligheten til å lede et så talentfullt team, og stolt over hva vi har oppnådd i et så viktig kapittel i selskapets historie, sier Read i en pressemelding fra AMD.

– Sammen har vi etablert den rette strategien for gjøre AMD i stand til videre vekst og endring. Jeg er sikker på at Lisa er den rette lederen til å drive AMD framover.

Det er noe uklart hvorfor Read går av, men ifølge styreformann Bruce Claflin sier i pressemeldingen at beslutningen om etterfølgeren er tatt i fellesskap mellom Read og styret.

– Vi mener at Lisas ekspertise og demonstrerte lederskap innen den globale halvlederindustrien gjør dette til et ideelt tidspunkt for henne å lede selskapet, sier Claflin.

Su har vært ansatt i AMD siden januar 2012 som daglig leder for selskapets globale forretningsenheter. Hun har vært ansvarlig for selskapets produkt- og løsningsvirksomhet fra ende til ende. Hun har tidligere hatt lederstillinger i Freescale og IBM. Hun har en doktorgrad i elektroteknikk fra MIT.

I pressemeldingen opplyser AMD, som tidligere har slitt med store underskudd, at selskapet i løpet av de tre siste årene har gjort betydelige framskritt både finansielt og driftsmessig, etter å ha redusert driftskostnadene med omtrent 30 prosent siden 2012.

Les mer om: