BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD drar Athlon opp i 1,1 gigahertz

AMD demonstrerte mandag en nye utgave av Athlon-prosessoren som kunne arbeide med en klokkehastighet på 1100 megahertz uten spesiell kjøling.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2000 - 15:47

AMDs brikkefabrikk Fab 30 i Dresden har begynt å gi resultater. Fabrikken som ble åpnet i fjor, er spesielt laget for å produsere prosessorer med kobberledere.

Det hittil beste resultatet fra fabrikkens produksjon er en 1100 MHz-utgave av Athlon-prosessoren. I tillegg til å ha kobberledere, har brikken også fått integrert det sekundære hurtigminnet i samme silisiumbrikke som resten av prosessoren. Begge disse egenskapene vil gjør det mulig for prosessoren å arbeide med en høyere klokkehastighet.

Den nye kjerneteknologien som den demonstrerte brikken bygger på - Thunderbird - ventes å bli introdusert for markedet i andre kvartal i år. Men disse brikkene ventes foreløpig ikke å bli raskere enn 900 MHz. AMD vil forøvrig lansere en 850 MHz-utgave av Athlon neste uke. Prosessorer med klokkehastighet på over 1 GHz ventes først i fjerde kvartal.

Intel ligger heller ikke på latsiden, selv om selskapet trolig ikke vil lansere prosessorer med kobberledere før til neste år. Intel vil likevel komme med prosessorer med klokkehastighet på over 1 GHz til høsten. Disse prosessorene vil være basert på dagens Coppermine-teknologi, men vil få et optimalisert ledernett.

(Kilder: AMD, The Register, ZDNN, PC World Online)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.