AMD dumper 850 MHz-prosessor

850 MHz-utgaven av AMD Athlon som ble lansert fredag, dumpes til et prisleie som ligger under Intels 800 MHz-prosessor.

850 MHz-utgaven av AMD Athlon som ble lansert fredag, dumpes til et prisleie som ligger under Intels 800 MHz-prosessor.

AMD har tre store fordeler i forhold til Intel for øyeblikket: Raskere prosessorer, lavere pris og bedre leveringsdyktighet.

Fredag lanserte AMD 850 MHz-utgaven av Athlon-prosessoren. Uavhengige tester, blant annet gjort av nettstedet Sharky Extreme, viser at dette er den raskeste x86-baserte prosessoren noen sinne. Men Intels 800 MHz Pentium III-prosessor ligger ikke langt etter, til tross for noe lavere klokkehastighet. Intels prosessor gjør det best i tester med 3D-grafikk, mens Athlon er overlegen i tester med mange flyttallsoperasjoner. Hvilken prosessor brukerne burde velge burde derfor kunne bestemmes ut fra bruksområde.

Likevel, verden er ikke så enkel. AMDs prosessorer er noe rimeligere enn Intels tilsvarende brikker. 850 MHz-utgaven av Athlon koster 849 dollar mot 851 dollar for 800 MHz Pentium III. Begge priser gjelder for kvanta på 1000 enheter. Større betydning har det likevel at AMD kan levere nye prosessorer samme dag som de lanseres, mens Intel i de siste månedene har hatt problemer med produksjonen av de raskeste prosessorene. Først i forrige uke ble det meldt at 800 MHz-utgaven av Pentium III var kommet i masseproduksjon. Prosessoren ble lansert rett før jul i fjor.

Ifølge TechWeb vil Intel lansere 850 og 866 MHz-utgaver av Pentium III den 27. mars i år. Selv om selskapet da trolig på ny inntar teten når det gjelder ytelse, spørs det om disse prosessorene kommer på markedet før AMD igjen kan levere de raskeste prosessorene.

Til toppen