BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD er endelig klar med ARM-basert Opteron-brikke

Skal åpne for større valgmuligheter i serverrommet.

AMD Opteron A1100 SoC er beregnet for spesielt energieffektive servere, samt for lagrings- og nettverksutstyr.
AMD Opteron A1100 SoC er beregnet for spesielt energieffektive servere, samt for lagrings- og nettverksutstyr. Bilde: AMD
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. jan. 2016 - 09:35

Det har vært langt mellom de store nyhetene fra AMD de siste årene, men nå kan det virke som at selskapet har fått en ny gnist. Gårsdagens lansering av selskapets første ARM-baserte systembrikke for servere bidrar til dette.

Den nye brikken, som altså ikke bare er en ren prosessor, men som også leveres med en hel del annen funksjonalitet, kalles for Opteron A1100 SoC. Den har tidligere blitt omtalt under kodenavnet Seattle.

ARM

-- AMD Opteron A1100 SoC representerer en viktig milepæl for å etablere ARM også i datasenteret. Den bringer nye valgmuligheter til skalerbarhet på tvers av nettverksinfrastruktur og datasentre, sier Lakshmi Mandyam, direktør for serversystemer og økosystemer hos ARM, i en pressemelding.

Han mener at den nye brikken kommer med en svært god balanse mellom ytelse og energieffektivitet, rettet mot et økende utvalg med ulike typer arbeidsoppgaver i serverrommet.

Den nye systembrikken leveres med fire eller åtte 64-bits ARM Cortex-A57-kjerner. Disse deler en L2-cache på 4 megabyte og en L3-cache på 8 megabyte, samt to kanaler med DDR3- eller DDR4-minne med ECC og opptil 1866 MHz klokkefrekvens.

Brikken har innebygd støtte for to 10Gb Ethernet-porter, PCI Express 3 x8 og 14 SATA-3-porter.

For servere og infrastruktur

Den nye Opteron-prosessoren er ikke bare beregnet for å kjøres i ordinære servere, men skal også bli brukt av leverandører av både programvaredefinerte lagringsløsninger og nettverksutstyr.

-- Dersom du har en applikasjon hvor du trenger raskt trenger å flytte rundt på store mengder data, kommer du til å elske den, sier Norman Fraser, CEO hos SoftIron, et selskap som skal komme med lagringsprodukter som tar i bruk Opteron A1100 SoC.

AMD har i de siste kvartalene samarbeidet med både teknologipartnere og kunder om utviklingen av brikken. Masseproduksjonen har startet, og brikken er nå tilgjengelig i større kvanta.

AMD har også samarbeidet tett med Red Hat og Suse for å sikre at operativsystemer og applikasjoner støtter den nye Opteron-brikken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.