AMD får trolig egen Windows-versjon

Fremtiden til AMDs 64 bits-prosessor og om Intel dermed får konkurranse, står og faller på Microsoft.

Fremtiden til AMDs 64 bits-prosessor og om Intel dermed får konkurranse, står og faller på Microsoft.

Itanium er Intels første 64 bits-prosessor og så langt er ikke salget imponerende. Men behovet for å jobbe med store datamengder vil bare øke og 64-bits behandling er fremtiden, det er alle sikre på.

Erkekonkurrenten AMD er derfor snart ferdig med sin 64-bits brikke, men man har ikke kunnet kopiere Intel og har derfor laget et litt annet instruksjonssett. En 64-bits Windows-versjon for Intel vil derfor ikke fungerer på AMD.

Les også

Microsoft står overfor et vanskelig valg, for Intel er deres store samarbeidspartner. Men selskapet skal nå ha bestemt seg for å lage en Windows-versjon for AMDs Hammer, skriver Wall Street Journal som har snakket med flere kilder nær de to selskapene.


Dette vil kunne sikre en større konkurranse, lavere priser og en raskere vekst for 64 bits-markedet, noe som kan ha bidratt til Microsofts valg. For AMD lover i motsetning til Intel også økt fart for alle dagens 32-bits programmer, noe som kan redusere risikoen ved å kjøpe Hammer-maskiner.

I forrige uke ble det spekulert i at Microsoft hadde lovet AMD Windows for Hammer i bytte mot støtte under monopol-rettssaken.

Til toppen