BEDRIFTSTEKNOLOGI

- AMD forbereder sekskjernet pc-prosessor

Flytter serverteknologi over til pc-en.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. sep. 2009 - 08:54

AMD skal lansere en sekskjernet utgave prosessor for stasjonære pc-er i løpet av 2010. Det forteller anonyme kilder som X-bit Labs har vært i kontakt med.

Den kommende prosessoren skal ha kodenavnet Thuban. Den skal være kompatibel med dagens AM3-sokkel og vil sannsynligvis bli solgt under Phenom II-navnet.

Det er ventet at disse prosessorene vil leveres med 512 kilobyte L2 cache per kjerne, samt 6 megabyte delt L3-cacheminne. Brikkene vil lages med 45 nanometers prosessteknologi.

Ordet «Thuban» betyr drage eller basilisk på arabisk. Thuban er også en stjerne i stjernebildet «Dragen». «Dragon» kodenavnet på AMDs mest avanserte, stasjonære plattformteknologi i dag, basert på Phenom II, ATI Radeon HD 4870 og brikkesettet AMD 790GX.

Kildene til X-bit Labs er dog usikre på om Thuban vil bli en del av Dragon, eller om den i steden vil overført til den neste generasjonen plattformteknologi, som kalles «Leo».

Ifølge blant annet VR-Zone skal AMD lansere Leo i april eller mai neste år. Plattformen vil inkludere brikkesettene AMD 890FX og 890GX, som sammen med SB850 ventes å tilby støtte for blant annet SATA 6Gbps og USB 3.0, grafikkort i Radeon HD 5800 serien og antagelig Thuban-prosessoren.

Leo vil kun støtte DDR3-minne.

Ifølge X-bit Labs har også Intel planer om en sekskjernet prosessor for stasjonære pc-er. Den har kodenavnet Gulftown og kan ventes i andre kvartal av 2010.

    Les også:

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.