BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD forener x86 og ARM på samme kort

Skal gjøre det enklere å tilby begge arkitekturer.

AMD Project SkyBridge er en felles plattform for både ARM- og x86-baserte system- og prosessorbrikker.
AMD Project SkyBridge er en felles plattform for både ARM- og x86-baserte system- og prosessorbrikker. Bilde: AMD
6. mai 2014 - 14:22

AMD presenterte i går flere av selskapets kommende teknologier. Den mest oppsiktsvekkende er det som foreløpig kalles for Project SkyBridge, som skal gjøre det mulig for leverandører å tilby både ARM- og x86-baserte produkter med samme hovedkort.

Project SkyBridge, som skal bli tilgjengelig i 2015, vil består av en ny familie med APU-er (Accelerated Processing Units) og systembrikker (SoC). Dette ventes å bli verdens første pinne-kompatible ARM- og x86-prosessorer, noe som betyr at den samme sokkelen på hovedkortet kan benyttes av både ARM- og x86-baserte brikker.

ARM-brikkene skal være 64-bits og basert på ARM Cortex-A57-kjernen. Dette skal være de første som inngår i AMDs HSA-plattform (Heterogeneous System Architecture). x86-varianten skal være basert på en kommende kjerne fra AMD som kalles for Puma+.

Både ARM- og x86-brikkene skal produseres med 20 nanometers prosessteknologi.

CIO.com skriver at skal løsningen primært skal være beregnet for både integrerte enheter som nettverksutstyr, og klientenheter som nettbrett. I begge tilfellene skal systemleverandøren da kunne bruke velge å bruke samme komponentene, uavhengig om systembrikken er ARM- eller x86-basert. Det kan gi reduserte utviklingskostnader. Systemene ventes å kunne kjøre Windows og Linux. I alle fall ARM-brikken skal også støtte Android.

Project SkyBridge-familien skal også bestå av teknologier knyttet til sikkerhet, grafikk og SoC-integrasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.