AMD forventer svakere tall etter Dell-avtale

AMD forventer svakere tall etter Dell-avtale

Det er ikke bare enkelt å være underleverandør till Dell. Det har AMD smertelig erfart.

Etter mange år med bare å levere maskiner med prosessorer fra Intel, har Dell begynt å også selge maskiner med prosessorer fra AMD. Det var i utgangspunktet en god nyhet for AMD, da det ville gi verdens nest største prosessorleverandør et stort løft i volumet av prosessorer de selger.

Nå viser det seg at den gevinsten ikke er like tydelig lengre, ihvertfall ikke på kort sikt. Mandag denne uken sendte AMD en melding til markedet der de sier at de ikke vil klare å innfri omsetningsmålet som de tidligere har kommunisert til markedet. Da sa de at de trodde på en omsetning mellom 1,6 og 1,7 milliarder dollar i inneværende kvartal, som avsluttes ved utgangen av mars.

AMDs toppsjef, Hector Ruiz, har ifølge CNet News forklart den manglende måloppnåelsen med at AMD fikk problemer i forbindelse med en endring i sin strategi for distribusjon av produktene sine. Det gjaldt spesielt måten de måtte tilrettelegge for store kunder, deriblant Dell.

Dell er kjent for å kjøre en omfattende og komplisert logistikkprosess som stiller store krav til deres underleverandører. Dell krever blant annet at underleverandørene har sitt lager lett tilgjengelig for Dell fabrikkene.

    Les også:

Andre store giganter som HP, IBM og Sun har også satset på AMDs produkter, blant annet på grunn av den suksessfylte Opteron serverprosessoren. Disse store aktørene stiller strenge krav til sine leverandører, blant annet at de kan garantere å levere en viss mengde produkter over en gitt periode.

Dermed må AMD prioritere disse store kundene som får en lavere enhetspris på grunn av volumrabatter, forran mer lukrative mindre kunder som ikke har det samme volumet. Det skal ha gitt konkurrenten Intel en åpning for å ta tilbake noe av sin tapte markedsandel.

AMD og Intel kniver også hardt om kundene for tiden og det har medført en priskrig over de siste 12 månedene. Bare i forrige måned alene, reduserte AMD prisene på sine prosessorer til desktop-markedet med 35 prosent.

Til toppen