AMD gir Intel svar på tiltale

Bare timer etter at Intel annonserte aggressive nye priser på sine prosessorer, gjør AMD det samme med sin K6-serie. Flere norske forhandlere har allerede satt ned prisene.

Bare timer etter at Intel annonserte aggressive nye priser på sine prosessorer, gjør AMD det samme med sin K6-serie. Flere norske forhandlere har allerede satt ned prisene.

AMD (Advance Micro Devices) annonserte igår at vil kutte prisene på sine K6 prosessorer med over 40 prosent. Ifølge CNET medfører dette at AMD på tross av Intels aggresive prisreduksjon, fortsatt har en 25 prosent prisfordel i forhold til Intel på tilsvarende prosessorer.

Ifølge AMD er prisene på K6-prosessorene nå 289 dollar for 233MHz utgaven, 189 dollar for 200MHz utgaven og 109 dollar for 166MHz brikken. Alle i kvantum på 1000 enheter.

Prisen på 233MHz utgaven av K6 er dermed omtrent 240 dollar rimeligere enn 233MHz utgaven av Pentium II og omtrent 95 dollar rimeligere enn en 233MHz Pentium med MMX. 200MHz utgaven av K6 slår Intels Pentium 200 MMX med omtrent 63 dollar.

For komplette PC-systemer betyr dette en prisforskjell i AMDs favør på mellom 200 og 400 dollar for tilsvarende Intel systemer.

-I tillegg til at AMD vil beholde minst 25 prosent prisfordel i forhold til tilsvarende Intel-produkter, vil vi også prøve å holde tritt med Intel når det gjelder ytelse, sier Vinod Dham, visepresident for AMDs Computation Products Group, til InfoWorld Electric.

-AMDs produktplan inkluderer inkluderer nye versjoner av K6-prosessoren med høyere ytelse. Vi planlegger å introdusere disse senere i år.

Ved distributøren av AMD i Norge, Microtronica, hadde de ikke fått beskjed om dette prisfallet fra AMD ennå. Likevel har flere forhandlere satt ned sine priser. Morten Pettersen, administasjonskoordinator ved Tech Computers, forteller til digi at de lørdag satte ned prisen på AMD K6 200MHz fra 2950 kroner ned til 1825 korner, og prisen for K6 233MHz ned fra 4790 kroner til 2790 kroner. Alle prisene er eksklusiv mervediavgift.

Den eneste av prosessorprodusentene i denne klassen som ennå ikke har annonsert prisreduksjoner, er Cyrix. Men Tom Vedvik, salgsdirektør hos en av de norske distributørene av Cyrix, Electronic Equipment Trading, sier til digi at det nok bare er et tidsspørsmål før også Cyrix igjen får nye, konkurransedyktige priser.

Til toppen