AMD-grafikk først over en teraflops

AMD lover rekordytelse med selskapets nye, sammensatte grafikkbrikke.

AMD-grafikk først over en teraflops

AMD lover rekordytelse med selskapets nye, sammensatte grafikkbrikke.

AMD lanserte i dag en ny grafikkløsning kalt ATI Radeon HD 3870 X2, som i praksis integrerer to grafikkprosessorer av typen ATI Radeon HD 3870, som ble lansert i november i fjor.

Den sammensatte grafikkprosessoren skal ifølge AMD gi opptil dobbelt så høy ytelse som hver enkelt av brikkene. Den skal også være den første grafikkprosessoren på markedet med en regnekapasitet på mer enn én teraflops. De to brikkene er koblet sammen ved hjelp av AMDs Crosssfire-teknologi og har sammenlagt 640 streamprosessorer.

Skjermkort med den nye brikken skal ha betydelig lavere strømforbruk enn to separate ATI Radeon HD 3870-kort koblet sammen med den samme Crossfire-teknologien, samtidig som ytelses er minst like høy. Veiledende pris på kort med den nye grafikkbrikken er 449 dollar.

    Les også:

To ATI Radeon HD 3870 X2-baserte kort vil også kunne kobles sammen, slik at man får et system med fire grafikkprosessorer. Men programvare som støtter dette, vil ikke bli tilgjengelig før senere i dette kvartalet.

Den nye grafikkprosessoren er gjort mulig ved hjelp av overgang til 55 nanometers prosessteknologi, som ikke minst gir et bedre ytelse-per-watt-forhold enn tidligere.

Flere nettsteder har allerede testet det nye kortet, som gjør det bra i testene uten å imponere voldsomt. Nvidias Geforce 8800 Ultra gjør det stort sett bedre. Men Overclockers Club mener dette nok delvis skyldes umodne drivere og at mange spill vil måtte oppdateres før de støtter grafikkprosessoren fullt ut.

Til toppen