MASKINVARE

AMD har gått forbi Intel i markedsverdi

Sviktende salg for Intel har gitt AMD en triumf med symbolsk verdi.

AMD-sjef Lisa Su har lykkes godt med å gjøre AMD til en konkurransedyktig utfordrer til blant annet Intel.
AMD-sjef Lisa Su har lykkes godt med å gjøre AMD til en konkurransedyktig utfordrer til blant annet Intel. Foto: AMD
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. aug. 2022 - 10:10 | Endret 3. aug. 2022 - 09:58

Helt siden prosessorleverandøren AMD ble etablert i 1969, har selskapet blitt ansett som «lillebror» og en utfordrer til Intel i CPU-markedet. Slik er det fortsatt, men AMD nå i lang tid har vært preget av optimisme, står det verre til hos Intel.

Selskapet leverte torsdag i forrige uke kvartalstall som fortalte at omsetningen i andre kvartal falt med 22 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2021. Nedgang i PC-salget er trolig hovedårsaken.

Ifølge CNBC førte dette til at aksjekursen til Intel falt med hele ni prosent på fredag. Med dette ble det også skrevet historie, for på veien ned passerte Intel nettopp AMD i markedsverdi.*

For første gang ble altså AMD mer verdt på børsen enn Intel. Før børsene åpner i USA senere i dag, tirsdag, er situasjonen fortsatt den samme. Markedsverdien til Intel er på 151,76 milliarder dollar, mens AMDs markedsverdi er på 156,83 milliarder dollar.

Denne situasjonen kan raskt endre seg. Etter børsens stengetid i dag skal AMD legge fram selskapets nyeste kvartalstall. Nedgangen i PC-salget har nødvendigvis også påvirket AMDs omsetning, men det er uklart hvordan aksjemarkedet vil reagere på dette.

Oppdatert 03.08.2022: Det viser seg at AMD også var mer verdt enn Intel i en periode i februar, men da var forskjellen i verdi betydelig mindre.

PC-salget fortsetter å falle kraftig, kan analytikerne meddele.
Les også

PC-salget opplevde det kraftigste fallet på nesten 30 år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.