AMD har hentet inn Intels forsprang

AMD lanserte sin nye Athlon XP-prosessor i går, og ferske tester viser at den hvertfall er like rask som Intels beste Pentium 4-brikke.

Intel kunne i flere år ta det rolig, men det siste året har selskapet fått tøff konkurranse fra AMDs raske og ikke minst billige prosessorer. Dette har presset Intel til priskutt og raskere lanseringstempo. Med sin nye 2 Ghz-prosessor sikret Intel seg en forsprang - et kort øyeblikk. I går lanserte AMD sin Athlon XP-prosessor og en rekke tester viser at AMD hvertfall holder følge med Intel. Noen tester viser at den er bedre.


Utfordringen ved å måle er at AMD og Intel har forskjellige design, så du kan ikke sammenligne GHz/Mhz. AMD kaller sin nye brikke for Athlon XP 1800+, selv om den egentlig opererer på 1,53 Mhz. For å teste prosessorene finnes det dessuten en rekke forskjellige tester.

Rapportene varierer, men AMD leder på en rekke tester, blant annet når det gjelder Winstone-testen som tester ytelse for vanlige programmer som Microsoft Office. AMD slår i følge en test gjort av Anandtech Intels 2 Ghz-prosessor med 10 prosent.

Intel vinner dog på Quake 3-testen, men dette spillet er skrevet spesifikt for multimedia-tilleggene i Intels prosessor. Intel vinner også 3D Mark 2000-testen for generell 3D-grafikkytelse gjort av Source Magazine.

Til toppen