RESULTATERFINANS

AMD i minus igjen

Røde tall tilbake etter fire kvartaler i pluss.

25. jan. 2012 - 11:25

Prosessorleverandøren AMD publiserte i går sine tall for fjerde kvartal og for hele året 2011.

Sammenliknet med fjerde kvartal 2010 øker kvartalsomsetningen med 2,5 prosent til 1,69 milliarder dollar. Driftsresultatet er 71 millioner dollar mot 413 millioner dollar, og det tidligere overskuddet på 375 millioner dollar er snudd til et underskudd på 177 millioner dollar.

Forrige gang AMD hadde røde tall på bunnlinjen var tredje kvartal 2010, som ble gjort opp med 118 millioner dollar i minus.

Et bedre bilde av AMDs pågående drift kommer fram ved å korrigere for ekstraordinære poster. I fjerde kvartal 2010 ble posten for driftsutgifter redusert med 283 millioner dollar som følge av en stor erstatning fra Intel. I fjerde kvartal 2011 svekkes resultatet av en nedskriving av verdien på eierandelen i halvlederprodusenten GlobalFoundries med 209 millioner dollar, samt restruktureringskostnader på 98 millioner dollar. Det siste skyldes blant annet en bemanningsreduksjon på 10 prosent i november.

AMD korrigerer for slikt i sine «non-GAAP»-tall, der driftsresultatet øker med 22 prosent fra 141 millioner dollar til 172 millioner, og der nettoresultatet øker med 30 prosent fra 106 millioner dollar til 138 millioner.

AMD-sjef Rory Read, som har hatt jobben siden i fjor sommer, oppsummerer utviklingen slik: «Vi har gjort store framskritt, men det er ingen tvil om at mye arbeid gjenstår.»

I tillegg til problemene på pc-markedet, har AMD vært rammet av produksjonsproblemer i GlobalFoundries der selskapets prosessorer produseres. Analytikere som uttaler seg til amerikansk presse anfører at produksjonsproblemene ser ut til å være i ferd med å løses, og at AMD ser ut til å være langt mer stabil enn for et halvt år siden.

For inneværende kvartal venter AMD en omsetning mellom 1,6 og 1,7 milliarder dollar. I samme kvartal i fjor var omsetningen 1,61 milliarder dollar.

Børsen reagerte ved å sende AMD-aksjen noe ned, etter en beskjeden oppgang i løpet av handledagen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.