BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD ikke lenger billigere enn Intel

Nå er det ikke like prisgunstig å velge AMD-prosessor til din nye PC. Selskapet har ikke klart å kutte prisene like mye som Intel. Her er tallene:

31. mai 2002 - 09:13

Det er hyggelige tider å kjøpe PC på. Takket være et lavere salg, er de to prosessor-produsentene Intel og AMD villige til å rasere sine priser for å selge mer.

Lenge var AMD vesentlig billigere enn Intel, men det er nå ikke lenger tilfelle.

Men i motsetning til Intel som vanligvis tjener en krone for hver annen krone de selger for, sliter AMD med å skape samme stordriftsfordeler. Selskapet hadde mye lavere priser fra før og har mindre å kutte i.

AMDs toppmodell for stasjonære maskiner, Athlon XP 2100+ kuttes med 32 prosent til 224 dollar. 2100+ indikerer at brikken yter det sammen som en Intel Pentium4 på 2,1 GHz. Men Intel kuttet prisen på sin 2,2 GHz Pentium4 til 241 dollar på mandag.

Les også:

- AMD har - for øyeblikket - mistet sin prisfordel. Dessuten tilbyr Intel raskere prosessorer - AMD har i øyeblikket ingen match for Intels 2,4 GHz og 2,53 GHz-prosessor, sier Erik Harvey, teknisk sjef hos PC-produsenten Quad Computer.


Quad selger mange maskiner med prosessorer fra begge produsenter. Harvey peker på at Intel har en annen fordel - for de mer tekniske og tukle-interesserte blant oss.

- Intels prosessorer lar seg overklokke langt lettere enn AMDs. Vi får høre fra flere av våre kunder at det går helt greit å jekke opp Intels 1,6 GHz A-prosessor til minst 2,13 GHz, forteller Harvey.

Overklokking er en teknikk der man stiller inn maskinen til å tro at den har en raskere prosessor, men Intel sier du mister garantien hvis du gjør dette.

AMD har også senket prisene på bærbare prosessor. Toppmodellen 1700+ er halvert i pris til 235 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.