ANALYSER

AMD ikke lenger blant de ti største

AMD har det siste året tapt store markedsandeler og er blitt passert av tre andre brikkeleverandører.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. nov. 2007 - 09:52

Analyseselskapet iSuppli har laget et foreløpig estimat over halvledermarkedet for 2007. Markedet preges generelt av langsommere vekst enn tidligere, men hvordan dette påvirker de enkelte selskapene, varierer svært mye.

For mens Intel, som stadig er verdens ledende brikkeprodusent, har økt omsetningen med 7,7 prosent i år, noe som er mer enn den generelle vekstraten på 4,1 prosent, har konkurrenten AMD betydelig fall i omsetningen - hele 22,7 prosent nedgang. Dette betyr at selskapet faller fra en 8. til en 11. plass i rangeringen.

- Gjennom det meste av året har Intel med hell forsvart mye av de markedsandelene selskapet vant fra AMD i mikroprosessorsegmentet i første kvartal på grunn av suksess med selskapets to- og firekjernede brikker, sier Dale Ford, en visepresident i iSuppli, i en pressemelding.

- Dette representerer en stor omveltning av lykken i forhold til i 2006, da AMD hadde fordelen med sine populære tokjernede mikroprosessorer, noe som lot selskapet erobre andeler fra Intel.

Blant de andre selskapene som har gjort det godt i år, er Sony og Toshiba. Sony har steget fra en 14. til en 8. plass og ventes å ha en omsetningsvekst innen halvledere på 56,8 prosent i 2007. De aller meste av dette stammer fra selskapets salg brikkeleveringer til dets egen Playstation 3.

Også Toshiba leverer brikker til Playstation 3. Omsetningsveksten i år ventes å bli på 24,1 prosent. Men Sony skal overføre produksjonen av Cell-prosessoren til Toshiba, kanskje allerede i år. Dette vil i tilfelle påvirke tallene i stor grad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.