AMD inn i servermarkedet

Går i strupen på Intel og ARM med helt ny taktikk.

AMD inn i servermarkedet
AMD kjøper SeaMicro, en amerikansk oppstartsbedrift som har spesialisert seg på små serverbokser med hundrevis av prosessorer. Modellen som er avbildet (SM10000) kan lempes rett inn i standard rack, og har en høyde på 10U (45 centimeter).

Brikkeprodusenten AMD kunngjorde i går at de har kjøpt opp serverprodusenten SeaMicro for 334 millioner dollar.

Det overraskende oppkjøpet gjør dem til leverandør av servere, og innebærer en ny taktikk i kampen mot rivaler som Intel og ARM.

Produktene til SeaMicro har vært omtalt på digi.no tidligere. De har utviklet en radikal arkitektur med hovedkort krympet ned i kredittkortstørrelse.

Disse er plassert i små strømgjerrige rackservere med hundrevis av prosessorer. Enhetene har så langt vært levert med opptil 384 Atom-prosessorer, eller med Xeon-brikker fra Intel i ferdige x86-systemer som opptar 10U.

Men teknologien skal fungere like godt med andre prosessorer. Hva som skjer med det etablerte partnerskapet med Intel fremstår som uklart.

Planen er å tilby de første serverboksene med AMDs Opteron-prosessorer i løpet av andre halvår 2012, heter det i en pressemelding om oppkjøpet.

- SeaMicro er en pioner innen strømgjerrig serverteknologi. Dette gir oss en unik posisjon for å angripe det raskeste voksende segmentet i servermarkedet, sier AMD-toppsjef Rory Read.

    Les også: