AMD innrømmer full katastrofe

Vi har dummet oss ut og det er langt frem til det blir bedre igjen, medgir AMD-sjef Hector Ruiz.

AMD innrømmer full katastrofe
Bilde:

Under et analytiker-møte i New York i går innrømmet den store prosessor-produsenten AMD at selskapet har snublet fullstendig og det vil ta tid før AMD klarer å reise seg.

Dette betyr mindre konkurranse og mindre press på Intel. For alle verdens datakunder betyr AMDs problemer lavere enn vanlig priskutt på de dyre prosessorene fremover.

Bakgrunnen for unnskyldningen er at selskapet på onsdag innrømmet store design-problemer med sine eksisterende og kommende firekjerne-brikker. Dette utløste et tungt kursras og nå er AMD-kursen redusert med utrolige 40 prosent siden mindten av oktober.

Til sammenligning har i den samme perioden erkekonkurrent og storebror Intel løftet seg 33 prosent.

AMD har medgitt store problemer tidligere i år og offentliggjort planer for tunge kutt i bygging av nye fabrikker og forskning/utvikling. Nå blir altså vondt verre.

AMD medgir at de også bommet på en annen viktig front. AMD kjøpte i 2006 grafikk-prosessor-produsenten ATI for 5,4 milliarder dollar. Målet er å bygge prosessorer også inneholder grafikk. Men nå medgir Ruiz at AMD betalte alt for mye for ATI.

Og det er nå langt frem: AMD vil først komme vise sorte driftstall i tredje kvartal til neste år og en sort bunnlinje vil ta enda mer tid når man skal avskrive deler av ATI-kjøpet.

Les mer om:
;