KARRIERE

AMD kapret Intels 64-bits sjef

AMD har sikret seg sjefen og andre nøkkelpersoner bak Intel Itanium.

30. mars 2006 - 12:24

I de årene HP og Intel hadde Itanium-prosessoren som felles utviklingsprosjekt, var det Sam Naffziger som ledet innsatsen på HPs side. I desember 2004 ble alliansen oppløst, og Naffziger og flere hundre HP-utviklere ble overført til Intel.

    Les også:

I Intel fikk Naffziger den sjelden tittelen «Fellow», og fortsatte å spille en ledende rolle innen utviklingen av Itanium-prosessoren. Han var blant annet ansvarlig for Montecito, en Itanium-variant med to kjerner og doble tråder.

Real World Technologies meldte tirsdag at Naffziger har arbeidet for AMD siden slutten av februar eller tidlig i mars.

Det interessante er at Naffziger, som holdt til ved Intels utviklingssenter for Itanium i Fort Collins i delstaten Colorado, slipper å flytte. Et oppkjøp AMD gjorde i 2003 skaffet selskapet et eget utviklingssenter i samme by, og det er Naffziger som har fått ansvaret for å bygge det opp til noe som virkelig teller.

Ifølge News.com har Naffziger allerede trukket til seg åtte av sine tidligere kolleger i Intel.

Real World Technologies skriver at AMD i første omgang vil hyre 30 utviklere til sitt senter i Fort Collins, man kan tenke seg å øke tallet til 200 hvis selskapet finner et tilstrekkelig antall interesserte eksperter. AMDs første representanter kom til området tidlig i januar: De har kjørt annonser i lokalavisene og også arrangert en jobbmesse.

Hvilke prosjekter AMD skal kjøre i Fort Collins er ikke klart. Tatt i betraktning hva den lokalt rekrutterbare ekspertisen har holdt på med hittil, synes ny serverteknologi sannsynlig. Skal man lære av andres feil, er det antakelig mye å lære av problemene Intels Itanium-utviklere har støtt på.

Montecito-prosjektet er for eksempel minst et år forsinket, blant annet på grunn av problemer knyttet til en integrert strømsparingsteknologi, Foxton, som har vært spesielt vanskelig å mestre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.