AMD klar med nye prosessorer

Etter en lengre pause, skal AMD hente inn Intels prosessor-forsprang på mandag - både for PC-er og i servere.

Etter en lengre pause, skal AMD hente inn Intels prosessor-forsprang på mandag - både for PC-er og i servere.

10. februar, mandag neste uke, lanserer AMD sin nye Athlon XP 3000+ prosessor. Denne prosessoren vil møte dagens toppmodell fra Intel, Pentium 4 - 3,06 Ghz.

Den nye Athlon-prosessoren skal da være i salg 10. februar, lover selskapet til Worldwide Computer Product News. AMD slet i høst med med forsinkelser på sine nye prosessorer, noe det ser ut til at Intel har utnyttet til å opprettholde prisene på sine brikker.

Les også

Som digi.no tidligere har fortalt, kommer Intel først med en 3,2 Ghz-versjon i løpet av andre kvartal. Da kommer også AMD med en 3200+-prosessor. Foreløpig er det ikke kjent noen priser.


Men allerede mandag kom AMD med en ny og raskere prosessor for servere og arbeidsstasjoner. Den nye prosessoren, Athlon MP 2600+ har til - tross for navnet - en klokkehastigheten for prosessoren 2,1 GHz og støtter en systembusshastighet på 266 MHz. Prosessoren er spesielt egnet for systemer med flere prosessorer.

Den nye prosessoren ventes å bli umiddelbart tilgjengelig fra 49 systembyggere verden over. Prisen er ifølge AMD 273 dollar per enhet i kvanta på tusen enheter.

Til toppen