BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD klargjør K6-3

AMD vil i løp av høsten komme med en ny prosessormodell, K6-3. Også denne prosessoren vil være tilpasset Socket 7 baserte hovedkort.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juli 1998 - 13:30

Den største forskjellen mellom K6-3 og K6-2 vil ifølge InfoWorld Electric være plasseringen av det sekundære hurtigminnet. I forbindelse med K6-2 og de fleste andre Socket 7 baserte prosessorer, har hurtigminnet vært plassert i egne brikker på hovedkortet. K6-3 vil ha integrert et 256 kB sekundært hurtigminne på selve prosessorbrikken, slik at hurtigminnet trolig vil operere med samme klokkehastighet som resten av prosessoren. K6-3 vil trolig komme i fjerde kvartal i år i utgaver med klokkehastighet fra 400 MHz og oppover. En mobil utgave ventes i første kvartal av 1999.

Gjennom bruk av nye teknologier, som kobberledere istedenfor aluminiumsleder, og mindre transistorstørrelser, tror AMD ifølge InfoWorld Electric, at selskapets neste generasjon av prosessorer, K7, vil komme opp i klokkehastigheter på 1 GHz i løp av år 2000. AMD bygger nå en ny brikkefabrikk i Dresden i Tyskland, som skal bruke 0,19 mikron prosessteknologi i produksjonen av mikrobrikker og prosessorer.

AMD vil ifølge InfoWorld Electric komme med en 350 MHz utgave i sin K6-2 familie i løp av august. Brikken er nå til testing hos utvalgte hovedkortprodusenter i Taiwan. Den raskeste K6-2 brikken i dag kjører ved 333 MHz.

AMD ser ut til å ha fått sving på brikkeproduksjonen sin igjen, etter å ha slitt med overgangen fra 0,35 til 0,25 mikron prosessteknologi. Selskapet forventer ifølge InfoWorld Electric å produsere én million flere prosessorer det inneværende kvartalet, enn de 2,7 millioner prosessorene selskapet produserte i selskapets andre kvartal i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.