AMD klargjør om prosessor-rokering

Det er likevel ikke tekniske problemer som har fått AMD til å utsette lanseringen av raskere Phenom.

AMD klargjør om prosessor-rokering

Det er likevel ikke tekniske problemer som har fått AMD til å utsette lanseringen av raskere Phenom.

Det er ønsker fra kundene og ikke problemer med teknikken som har fått AMD til å utsette to planlagte og raskere Phenom-prosessorer med fire kjerner, samt å framskynde lanseringen av Phenom-brikker med tre aktive kjerner. Det skriver AMD i en e-postmelding som en rekke amerikanske nettaviser har mottatt.

I forrige uke bekreftet AMD at lanseringen 9700- og 9900-modellene av Phenom ville bli utsatt til neste kvartal. Selskapet kunngjorde før jul at disse modellene skulle komme i dette kvartalet.

Men det skal ikke være tekniske problemer som er årsaken til rokeringen i lanseringsplanene.

- Forhandlerne ønsker trekjernede prosessorer så fort som mulig fordi det gir dem muligheten til å differensiere produktene og å treffe et ettertraktet pris/ytelsesnivå i markedet, sier John Taylor, en talsmann for AMD, til Computerworld.com.

AMD framskynder også lanseringen av en ny, energieffektiv serie av Phenom, 9000e-serien, som skal ha et effektforbruk på maksimalt 65 watt.

Til The Inquirer sier Pat Moorehead, visepresident og markedssjef i AMD, at den aktuelle feilen som skulle ha blitt fikset med B3-versjonen av Phenom, er blitt fikset. Feilen skal visstnok være knyttet til prosessorens Transition Lookaside Buffer.

    Les også:

Ifølge ryktene i forrige uke, skulle denne oppdateringen av maskinvaren ikke har rettet feilen. Men det avvises av Moorehead. Han sier i stedet at det ikke vil komme noen B4-versjon, men at den neste versjonen vil være Cx, noe som også innebærer en overgang fra 65 nanometers til 45 nanometers prosessteknologi basert på «Shanghai«-kjernen.

Ifølge Moorehead vil brikker basert på B3-versjonen komme i produksjon i slutten av dette kvartalet og komme på markedet i løpet av neste kvartal.

Til toppen