AMD knuses langsomt under tyngden av Intel

AMD, Intels eneste konkurrent i produksjonen av PC-prosessorer, sliter stadig tyngre. AMD fossblør på grunn av tekniske problemer og raskt fallende prosessor-priser.

AMD, Intels eneste konkurrent i produksjonen av PC-prosessorer, sliter stadig tyngre. AMD fossblør på grunn av tekniske problemer og raskt fallende prosessor-priser.

AMD sliter tyngre og tyngre i konkurransen mot Intel. I går måtte selskapet offentliggjøre at de venter at andrekvartals-tallene blir enda verre en førstekvartals-tallene. Etter tekniske problemer tidligere i år tapte AMD en milliard kroner i første kvartal, noe som trolig vokser til 1,57 milliarder kroner når selskapet senere i sommer legger frem andrekvartalstallene, forteller AMD.

AMD forteller at de fremdele sliter med ettervirkningene av problemen på fabrikken sin - selskapet vil bare selge 3,7 millioner prosessorer i andre kvartal, et fall på 1,3 millioner fra årets tre første måneder, skriver amerikanske medier. Dette skyldes at kunder som ikke fikk nok brikker fra AMD tidligere i år gikk over til Intel selv om AMD fikk rette opp sine problemer.

AMD-sjef Jerry Sanders legger da heller ikke papp imellom når han beskriver situasjonen.

- Konkurransen mot Intel har blitt et blodbad, sier han til Wall Street Journal. Snittprisen til AMD ligger nå rundt 60 dollar, mens den for et år siden lå på 105 dollar.

"Athlon" (tidligere K7) er det eneste lyset i AMDs mørke. K7 er foreløpig raskere enn alt Intel har om dagen, men det vil ta tid å få i gang volumproduksjonen, advarer AMD. Amerikanske analytikere advarer AMD-ledelsen - Athlon er et være eller ikke-være produkt. Snubler AMD en gang til, er de ute av prosessorbransjen.

AMDs problemer skyldes langt på vei den enorme prislappen på prosessor-fabrikkene. For å drive like rasjonelt som Intel trenger selskapet flere fabrikker. Men prislappen på AMDs andre fabrikk i Tyskland kom opp i hele 14 milliarder kroner.

Til toppen