AMD legger frem redningsplan

AMD sliter i motbakke og håper mindre, ikke større brikker skal redde dem.

AMD legger frem redningsplan

AMD sliter i motbakke og håper mindre, ikke større brikker skal redde dem.

AMD har etter noen gode år igjen kniven på strupen. Etter at Intel lanserte sine Core Duo 2-brikker, har AMD mistet sitt forsprang og selskapet har nå tapt penger tre kvartaler på rad.

For å komme seg på offensiven la selskapet i går frem sine toårsplaner. Tittelen er "Bulldozer og Bobcat" - altså arbeidsmaskiner til store jobber og til små jobber der store maskiner ikke kommer til.

Merkelappene er satt på AMDs satsning på servere/PCer og bærbare enheter. AMD skal snart lansere sin nye firekjerne-brikke Bareclona, men hva som skal skje videre fremover i markedet der Intel presser AMD så hardt, sa ikke selskapet så mye om under gårsdagens pressekonferanse.

AMD brukte mesteparten av tiden på å diskutere det alle vet at kommer: Brikker som kombinerer prosesessor og grafikk i et. Dette var planen da AMD kjøpte den nest største produsenten av grafikk-brikker, ATI, i fjor. Men disse brikke planlegger AMD ikke primært til PCer: AMD håper at deres brikker skal bli hjernene i produkter som HD-TVer, TV-dekodere, spillmaskiner og ikke minst mobiltelefoner, skriver amerikanske medier.

Dette er dog ikke noe jomfruelig marked: AMD skal hamle opp med en rekke aktører som løste sine problemer med å konkurrere med Intel på samme måte som AMD nå ønsker: Aktører som ARM og Mips flyktet til mobilmarkedet etter å ha blitt presset ut av PC-markedet av Intel.

Det er dessuten langt frem til AMD kan høste fruktene av sitt arbeid. Bulldozer og Bobcat-brikkene med integert grafikk kommer ikke i salg før i 2009, forteller AMD.

Til toppen