AMD legger frem redningsplan

AMD sliter i motbakke og håper mindre, ikke større brikker skal redde dem.

AMD legger frem redningsplan

AMD har etter noen gode år igjen kniven på strupen. Etter at Intel lanserte sine Core Duo 2-brikker, har AMD mistet sitt forsprang og selskapet har nå tapt penger tre kvartaler på rad.

For å komme seg på offensiven la selskapet i går frem sine toårsplaner. Tittelen er "Bulldozer og Bobcat" - altså arbeidsmaskiner til store jobber og til små jobber der store maskiner ikke kommer til.

Merkelappene er satt på AMDs satsning på servere/PCer og bærbare enheter. AMD skal snart lansere sin nye firekjerne-brikke Bareclona, men hva som skal skje videre fremover i markedet der Intel presser AMD så hardt, sa ikke selskapet så mye om under gårsdagens pressekonferanse.

AMD brukte mesteparten av tiden på å diskutere det alle vet at kommer: Brikker som kombinerer prosesessor og grafikk i et. Dette var planen da AMD kjøpte den nest største produsenten av grafikk-brikker, ATI, i fjor. Men disse brikke planlegger AMD ikke primært til PCer: AMD håper at deres brikker skal bli hjernene i produkter som HD-TVer, TV-dekodere, spillmaskiner og ikke minst mobiltelefoner, skriver amerikanske medier.

Dette er dog ikke noe jomfruelig marked: AMD skal hamle opp med en rekke aktører som løste sine problemer med å konkurrere med Intel på samme måte som AMD nå ønsker: Aktører som ARM og Mips flyktet til mobilmarkedet etter å ha blitt presset ut av PC-markedet av Intel.

Det er dessuten langt frem til AMD kan høste fruktene av sitt arbeid. Bulldozer og Bobcat-brikkene med integert grafikk kommer ikke i salg før i 2009, forteller AMD.