AMD legger ned i Norden

Svinger sparekniven.

AMD legger ned i Norden
AMDs toppsjef Rory Read er under hardt press for å rette opp selskapets elendige resultater. Nå blir Norden-kontoret lagt ned. Bilde: BloombergAll Over Press

Den kriserammende prosessorutvikleren Advanced Micro Devices (AMD) fortsetter å stramme inn livreima. Det må de etter braktapet på nær 900 millioner kroner i forrige kvartal og en fortsatt drepende sterk konkurranse fra Intel.

Nylig sparket de 1.700 ansatte. De har også varslet at de vil selge selskapets 58 mål store campus i den amerikanske delstaten Texas, for deretter å leie eiendommen tilbake.

Nå legger de også ned Stockholm-kontoret, som siden etableringen i 1980 har dekket det nordiske markedet med salgsstøttende virksomhet.

- Selskapets lønnsomhet har totalt sett vært dårlig og da må man gjøre noe. Dette er en global nedskjæring som får effekt også her. Noen av mine kolleger slutter også i dag, men ikke alle, sier Leif Nordlund som har vært AMDs sjef for forretningsutvikling i Norden til IT24.se.

AMD skal heretter dekke det nordiske markedet fra sitt europeiske hovedkontor i München.

- Kontoret i Sverige stenges, men vi er fortsatt engasjert i Norden og forventer ikke at dette påvirker evnen til å levere AMD-baserte løsninger til kundene våre, heter det i en uttalelse fra selskapets EMEA-sjef Darren Grasby.

    Les også:

Les mer om: