AMD lover å slå Intel på dobbelt kjerne

For å løfte ytelsen, lover AMD å lansere prosessorer med dobbelt kjerne - før Intel.

For å løfte ytelsen, lover AMD å lansere prosessorer med dobbelt kjerne - før Intel.

Intel-konkurrenten AMD har tidligere offentliggjort at selskapet skal ta i bruk et kjent knep for å øke ytelsen på sine prosessorer. I stedet for å lage stadig mer komplekse prosessor-design, skal AMD gjøre som Sun og IBM: Man pakker inn to prosessor som kobles sammen på en og samme fysiske brikke.

AMD lover å få sine dobbel-kjerne-brikker i salg i løpet av neste år. Server-versjonene vil komme allerede neste sommer, mens PC-versjoner kommer i løpet av høsten. AMD lover dermed å komme før Intel, som har lovet lanseringer av dobbel-kjernebrikker "sent i 2005".

AMD fortalte under en pressekonferanse i går at at selskapet arbeider med to prosessorer som skal få dobbel kjerne. Prosessorene inneholder både 32-bits instruksjoner og 64-bits-tilleggene samt en integrert minnekontroller som kobler de to prosessor-enhetene i brikkene sammen. AMD-brikkene vil dermed kunne kjøre 32 og 64-bits applikasjoner med høy ytelse, noe Intels Itanium-brikker har slitt med.

De nye brikkene er designet til å kunne kobles opp i servere med fire stykker uten noen tilleggsbrikkesett, noe som vil redusere prisen på slike servere.

The dual-core server chips will launch in the middle of 2005, while dual-core desktop processors will follow in the second half of 2005, Weber says.

Til toppen