BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD lover mer effektiv og solid virtualisering

AMD lover flere forbedringer knyttet til virtualisering på grunn av nye forbedringer i maskinvaren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mai 2007 - 10:16

AMD har offentliggjort en oppdatert spesifikasjon av selskapets I/O-virtualiseringsteknologi.

Sammen med AMD Virtualization Technology (AMD-V), skal AMD I/O Virtualization Technology Specification revision 1.2 være designet for å forbedre systemenes effektivitet, pålitelighet og sikkerhets.

Spesifikasjonen tar i større grad i bruk AMDs I/O Memory Management Unit (IOMMU) i både servere og PC-er. IOMMU-teknologien skal også gi bedre pålitelighet i ikke-virtualiserte miljøer. AMD forventer at IOMMU vil være en nødvendig del av framtidige sikkerhetssystemer.

Den første, åpne spesifikasjonen av AMDs I/O-virtualiseringsteknologi ble utgitt i februar i fjor og var basert på PCI-SIGs IOV-standarder. Den oppdaterte utgaven er videreutviklet for å møte behovene til partnere som Microsoft.

IOMMU 1.2 inkluderer blant annet mer presis aksesskontroll for enheter for å beskytte mot ondsinnet eller feilaktig DMA (Direct Memory Access) fra enheter.

Ved å gi applikasjoner direkte tilgang til enheter skal man oppnå bedre ytelse og skalerbarhet.

Det åpnes for sentral håndtering av avbrudd i et virtualisert system. ACPI-tabeller (Advanced Configuration and Power Interface) skal gi tilby nøkkelinformasjon om I/O-topplogien fra fastvaren til systemprogramvaren.

Dessuten skal det tilbys informasjon for å oppnå mer effektiv oppdagelse og gjenoppretting eller sidefeil og og andre feil.

IOMMU 1.2-spesifikasjonen skal være designet for å bli brukt av hypervisorer og operativsystemer i både virtualiserte og ikke-virtualiserte miljøer.

    Les også:

AMDs I/O spesifikasjon er også en del av selskapet Torrenza-initiativ for spesialiserte akseleratormoduler. IOMMU 1.2 er grunnlaget for AMDs Tightly Coupled Accelerators, en teknologi som vil la tredjeparts brikkesett utføre spesifikke funksjoner for å avlaste generelle prosesseringsenheter. Dette arbeidet gjøres i samarbeid med blant annet Broadcom, HP, Microsoft og Nvidia.

Spesifikasjonen er tilgjengelig her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.