AMD lover mye bedre grafikk til Linux-brukere

Brukere av ATI-skjermkort og Linux loves opptil 90 prosent bedre grafikkytelse med nye drivere.

AMD lover mye bedre grafikk til Linux-brukere

AMD kunngjorde i dag at selskapet i løpet september skal komme med utgaver av Catalyst-programvaren som skal gi PC-brukere som benytter Linux langt bedre grafikkytelse og kompatibilitet med selskapets ATI Radeon-produkter. Selskapet skriver i en pressemelding at kunngjøringen bare er det første av flere tiltak selskapet vil gjøre for å omdefinere grafikklandskapet for konsumenter som benytter Linux.

AMD planlegger også å øke innsatsen for å møte behovene til åpen kildekode-fellesskapet, uten å si noe konkret om hva det betyr.

- I andre halvdel av 2007 planlegger vi å levere de mest signifikante forbedringene for ATI Radeon-grafikk noensinne til Linux, sier Ben Bar-Haim, visepresident for programvare i AMDs Graphics Product Group, i en pressemelding.

Den kommende Catalyst 7.9-lanseringen, som skal skje nå i september, skal AMD legge til Linux-støtte for ATI Radeon HD 2000-serien, noe som skal gi Linux-brukerne tilgang til blant annet selskapets Unified Shader Architecture (USA).

    Les også:

Dessuten skal den nye driverprogramvaren gi store ytelsesforbedringer på tvers selskapets grafikkløsninger. Det loves inntil 90 prosent ytelsesforbedring i spill som Doom 3 og Quake 4. AMD viser til ytelsestester som er gjengitt på denne siden.

I fjerde kvartal i år skal Catalyst-pakken for Linux også få støtte for åpen kildekode-prosjektet Accelerated Indirect GLX (AIGLX), som er inkludert i flere nyere Linux-distribusjoner. Denne teknologien kan blant annet bidra til å skape brukergrensesnitt i 3D basert på X Window System og OpenGL.

De nye driverne vil bli gjort tilgjengelige her.