AMD må selge campus

Trenger penger og ønsker å leie tilbake eiendommen.

AMD må selge campus
Store verdier nedlåst i eiendom er ikke det AMD trenger i den situasjonen selskapet nå befinner seg i. Nå vil de selge campus i Austin (bildet). Bilde:

AMD er i alvorlig krise etter en lang rekke mislykkede produktlanseringer. Utfordreren i prosessormarkedet sliter kraftig i konkurransen med Intel.

Røde tall

Labre utsikter førte nylig til at de måtte kvitte seg med over 1.700 ansatte, men det er slett ikke nok til å få beina på trygg grunn.

Siste kvartal tapte de 157 millioner dollar (0,89 milliarder kroner) mot et overskudd på nær 100 millioner dollar samme tid i fjor.

Blir leietaker

AMD vil nå selge sin 58 mål store eiendom som huser selskapets campus i Austin, Texas. Antatt salgspris er på mellom 150 og 200 millioner dollar. Planen er å leie eiendommen tilbake, ifølge Reuters.

Halvlederselskapet har tidligere solgt både hovedkvarteret i Sunnyvale, California og en bygning nær Toronto i Canada, men trenger nå mer penger.

Kontantreservene til AMD ble redusert med 279 millioner til 1,48 milliarder dollar i tredje kvartal. Ifølge nyhetsbyrået hadde selskapet tidligere et ønske om en reserve på 1,5 milliarder dollar. Målsetningen er redusert til 1,1 milliarder i takt med at selskapet har blitt mindre.

Eiendom til salgs: AMDs såkalte «Lone Star» campus i Austin består av en rekke bygninger.
Eiendom til salgs: AMDs såkalte «Lone Star» campus i Austin består av en rekke bygninger.

    Les også:

Les mer om: