BEDRIFTSTEKNOLOGI

AMD med 1 milliard transistorer på én brikke

Verdens nest største mikroprosessorprodusent, AMD, har lykkes i å slanke nøkkelkomponenter i sin brikketeknologi slik at selskapet snart kan utvikle brikker med én milliard transistorer.

Øystein Kvistad
11. sep. 2002 - 08:57

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har AMD utviklet det som skal være den minste 2-portstransistoren som hittil er laget med standard CMOS-teknologi (Complementary Metal Oxide Semiconductor Fin Field Effect Transistor). Med en portbredde i transistoren på 10 nanometer, 10 milliarddeler av en meter, hevder selskapet at man kan videreutvikle brikker som i dag inneholder 100 millioner transistorer til å inneholder inntil en milliard transistorer.

AMD og University of California vil presentere sitt såkalte 'white paper' ( FinFET Scaling to 10 nm Gate Length) under IEDM-møtet i San Francisco 9.-11. desember.

AMDs erkerival planlegger på sin side å presentere detaljerte planer rundt fremtidig produksjon av 3-portstransistorer. Det er under en teknisk konferanse i Japan neste uke at planene vil bli avslørt, sa Intel-sjef Paul Otellini til Reuters mandag. Intel skal allerede være godt i gang med utvikle en prosessor for servere med omtrent en milliard transistorer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra